Fem tips för bättre webbdesign

Webbdesign är den faktor som vägs in tyngst när man står inför valen att köpa eller inte. Det är också bevisat att det är den mest avgörande faktorn till missförstånd som också gör att man lämnar hemsidan.

Vikten av att hemsidan inte bara har okej responsive användarupplevelse har samtidigt ökat. När man gör hemsidor idag är man nästan tvungen att inte bara designa den till datorn. Utan att även skapa en, snarlik, men unik design till plattan och mobilen. Hur ska menyraden se ut? Va ska den sitta? Bara en sådan sak kan avgöra utfallet om en potentiell kund väljer att bli kund eller inte.

Webbdesign tips #1 – Va konsistent

Bestäm dig för en typ av design, och håll dig till den. Att vara konsistent med sing design handlar inte bara om att man ska ha samma typ av knappar på olika ställen. Utan det kan också handla om valet av bilder och vilken känsla de ger.

Webbdesign tips #2 – Tänk på att en utvecklare ska förverkliga designen också

Det är lätt att spåra ut och känna sig kreativ när man sitter i Photoshop och designar. Men tänk på att en utvecklare ska få in denna design på olika enheter och storlekar på skärmen.Något som ser mycket bra ut för just denna storleken på skärmen kan kännas för luftigt eller för ihoptryckt för någon annan. Detta kräver dock oftast mycket erfarenhet för att veta vad som fungerar i de flesta fallen och vad som gärna blir galet.

Webbdesign tips #3 – Säg det som är viktigast och strunta i resten

Allt för ofta när man ska ge feedback på webbdesign hör man att man försöker förmedla det viktigaste och strunta i resten. Men sällan lyckas de. Att verkligen få fram ens företag på en till tre meningar är svårt, men sällan omöjligt. Exempelvis har vi Dropbox.

“Your stuff, anywhere”.

Lyckas man hitta en sådan mening som får fram syftet med ert företag kommer ni garanterat öka er försäljning.

Webbdesign tips #4 -Snygga bilder ökar försäljningen

Om bilderna är bra eller dåliga avgör helt om hemsidan anses vara seriös eller inte. Vilket företag som är seriöst har inte haft tid att bilder på kontor, medarbetare och kundprojekt? Även om det givetvis är så att man inte alltid har tid och att det kanske inte är rätt prio, bör det ändå göras snarast möjligt om hemsidan ska kunna konkurrera.

Webbdesign tips #5 – Webbdesign ska inte bara vara snyggt

När man har ett projekt glömmer man gärna bort strategen i gänget. En webbdesigner och utvecklare känns givna. Men vem kopplar ihop dessa och läser av marknaden? Gör webbdesigner det? Kan göra. Men då låter man inte den kreativa delen komma fram till fullo. Man ska ha en projektledare som strukturerar upp stommen. En designer som får till färger och layout. En back-end utvecklare som får till de tunga koderna. Och slutligen en en front-end utvecklare som får hemsidan snygg i alla lägen. En person kan inte ensamt ha ansvar för alla delar.